Kraamtranen

Alles over postnatale depressies,
PMS en andere hormonale problemen.

Kraamtranen info / bestellen

 kraamtranen

Niet iedere geboorte wordt gevolgd door een roze wolk: 1 op de 10 bevallen vrouwen in Nederland (per jaar zo'n 22.000) krijgt te maken met een postnatale depressie - kortweg PND - in een ernstige of mildere vorm. PND is een verzamelnaam voor een groot aantal uiteenlopende klachten en verschijnselen, die kunnen variëren van algehele droefheid tot de wens te willen stoppen met leven. Dit gaat vaak gepaard met een verandering van persoonlijkheid. Deze ziekte kan elke moeder overkomen: of ze nu heel graag een kind wilde en zonder problemen zwanger is geworden, een vruchtbaarheidsbehandeling heeft ondergaan of de zwangerschap als hinderlijke onderbreking van het geordende leven ervaren heeft. Ook sociale achtergrond en leeftijd spelen geen rol in het wel of niet voorkomen van een PND. Het is voor huisartsen lang niet altijd even makkelijk een PND te herkennen. Daarnaast wordt een PND vaak niet serieus genomen of afgedaan als zwakheid van de vrouw. Om hieraan een einde te maken schreef Eileen Engels Kraamtranen.

Alles over postnatale depressies (inmiddels 2e druk). In dit boek, dat het resultaat is van 30 jaar ervaring als PND-specialiste, wordt dieper ingegaan op de klachten die te maken hebben met PND en aanverwante problemen - zoals het premenstrueel syndroom (PMS) of de postpartum psychose (PPP) - de mogelijke oorzaken én de behandeling. Ook is een aantal openhartige verhalen opgenomen van vrouwen die een PND hebben (gehad). Met een voorwoord van prof. dr. A.A. Haspels.

Auteur: Eileen Engels

Bestellen

Uitgeverij Pica is overgegaan op kinderboeken, u kunt vanaf heden het boek "Kraamtranen"bij Eileen Engels bestellen (zolang de voorraad strekt).

De prijs is €22,- (€17,50 + €4,50 verzendkosten).
Te bestellen o.v.v. "Kraamtranen" en uw adres.
Rekeningnummer is 366715976 t.n.v. Eileen Engels (Plaats: Heesselt).
Iban code :NL35 Rabo 0366715976
Bic code:raboNL2u

Indien u Kraamtranen wenst te bestellen, verzoek ik u vriendelijk eerst de betaling te voldoen en vervolgens het onderstaande formulier in te vullen.

Na ontvangst van uw betaling, zal ik z.s.m. het boek verzenden.

Tevens is het mogelijk om middels uw eigen e-mailprogramma mij te mailen;
E-mail; e-engels@planet.nl