Kraamtranen

Alles over postnatale depressies,
PMS en andere hormonale problemen.

Media

Interviews met RTL nieuws over postnatale depressie, n.a.v. de documentaire "Roze Wolk"

Er is een schitterende documentaire gemaakt over vrouwen die (in de volksmond) een postnatale depressie hebben doorgemaakt of nog steeds hebben. In de documentaire “Roze wolk” (VPRO) laat documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans zien hoe het werkelijk voelt om te maken te hebben met een postpartum depressie, zowel voor de moeder als voor de vader. Hierdoor wordt het inzichtelijk gemaakt wat voor een heftigheid gezinnen daadwerkelijk moeten doorstaan. Deze film is gemaakt vanuit het perspectief van vier jonge gezinnen die dit meemaken of meegemaakt hebben. De maakster van deze documentaire is Anne-Marieke Graafmans. Zij portretteert enerzijds het gevoel wat zij zelf voelde tijdens haar postpartum depressie afgewisseld met videodagboeken en gesprekken van de andere gezinnen.

Bekijk de documentaire

We zijn daarnaast dus een campagne aan het voeren om het taboe rondom het onderwerp te doorbreken met name richting medische wereld die vaak het fenomeen postpartum depressie nog steeds niet altijd (h)erkennen of niet willen (h)erkennen. Vrouwen die met dit soort klachten te maken hebben worden nog te vaak naar een psychiater gestuurd waardoor zij voor hun leven een etiket opgeplakt krijgen waar niemand op zit te wachten.

Taboe op postnatale depressie? 'Vrouwen krijgen een stempel'
Miranda had een postnatale depressie: 'Ik dacht 24 uur per dag dat ik gek was'

Pionier zorg postnatale depressie uit Heesselt geridderd

NEERIJNEN - In de afgelopen 30 jaar hielp Eileen Engels uit Heesselt duizenden vrouwen met een postnatale depressie. Ze mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

De verpleegkundige kreeg zelf een depressie en kwam in contact met een gynaecoloog uit het ziekenhuis in Wageningen waar ze toen werkte. Dokter Loendersloot stelde de diagnose en begon een hormoonbehandeling. Na haar behandeling begon ze samen met hem de eerste Nederlandse praktijk voor vrouwen met zwangerschapsdepressies. Ondanks dat ze nu al pensioengerechtigd is, werkt ze nog dagelijks met deze doelgroep.

Voorgedragen door ex-patiënt

De verpleegkundige is voorgedragen door een ex-patiënt. Zij verzamelde getuigenissen van 61 andere ex-patiënten die de voordracht ondersteunden. Diverse ex-patiënten zijn bij de decoratie aanwezig.

Tegelijk met Engels kreeg Neerijnen ook twee nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Jannie Kruissen en André van de Geijn werden gedecoreerd voor hun vrijwilligerswerk en hun werk voor de kerk.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

British medical journal 2013.Prof.Dr.A.A.Haspels

Dit interview is een ode aan wijlen Prof.dr.A.A.Haspels. Sinds de jaren (1989 tot 2008) stond ik in nauw contact met professor dr. A.A. Haspels. Een eer om heel veel jaren in goede harmonie met deze aimabele man te mogen werken. Een groot man is heen gegaan, Haspels was mijn steun en toeverlaat op mijn vakgebied en tijdens mijn wetenschappelijke onderzoeken.

Download interview (pdf) - In het Nederlands vertaald
Download interview (pdf) - orgineel / Engelstalig

Eileen Engels gaf tot voor kort lezingen tijdens conferenties op medisch gebied voor psychiaters, huisartsen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen en verloskundigen. Zowel in België als in Nederland.

Eileen Engels was en is regelmatig te zien en te horen op radio en TV in talkshows, themaprogramma's, actualiteitenprogramma's, maar ook met grote regelmaat staat ze in tijdschriften, waaronder jonge-ouderbladen, glossy magazines en kranten.

Eileen Engels werd gevraagd door Sanne Vogel (toneelspeelster en actrice) om haar te adviseren met betrekking tot het fenomeen postnatale depressie. Sanne heeft hier een monoloog over gemaakt, genaamd: "Gesloten hoofd" en trok hiermee het land in.

 kraamtranen

Kraamtranen

Per jaar vinden er in Nederland circa 220.000 bevallingen plaats. Ongeveer 1 op de 10 vrouwen krijgt in meer of mindere mate een postnatale depressie...

Meer informatie!
 kraamtranen

Brochure “Postnatale depressie”

Wat is een postnatale depressie (PND) – ook wel post partum depressie (PPD) genoemd – en wat valt eraan te doen? Onze e-brochure geeft antwoord op alle vragen.

Meer informatie!